Mot lägenheten

Nu sitter jag med nycklarna i handen. Mamma kom hem med dem igår så nu är det full fart mot Kalmar. Känslan att hålla i nycklarna är obeskrivlig, jag är så otroligt glad. Nu ska jag vi flytta möbler hela Dagen. Jag kommer att Uppdatera med Massor av före och efter bilder senare.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3515572/images/2012/20120630_131240_4feee36ae087c374d200115d_thumb.jpg

Nu närmar det sig på riktigt

Hejsan! Nu börjar snart resan på riktigt, resan mot min alderdes egna lägenhet. Nu tänkte jag berätta lite om resan fram till jag fick lägenheten. Jag hyr lägenheten genom Kalmar hem. www.kalmarhem.se Jag satt mig i kö i mitten av 2009. Vilket var väldigt bra. Anledningen till att det var ett plus, är för att Kalmarhems system fungerar på så vis att, den som ståt längs i kö (längs kund tid) dem får lägenhet. I stora drag så är det så det fungerar. Jag började leta lägenhet i julas och fick i Maj beskedet om att det finns en lägenhet i Funkabo i Kalmar som jag kan få titta på om jag vill. Jag och mamma kollar på lägenhet som jag blev som kär i den direkt. Mamma var dock inte lika förtjust i 4 trappor utan hiss. men läget och balkongen gjorde att jag bara ville ha den. Detta är planlösning för mitt nya hem. Det är 39 kvadrat meter. som sakt fyra trappor utan hiss. En liten balkong, jag bor även själv på denna våningen för det är högst upp. Så jag har ingen över mig, bara under mig. Balkongens utsikt är mot det lilla skogs området som finns där, vilket med är väldigt skönt. Någonting som är väldigt roligt med denna lägenhet är att det är snetak och det är allmänt lite halv konstig planlösning. Detta kommer bli en väldigt rolig utmaning. För Retro handlar mycket om att hitta nya möjligheter med gamla ting. Att göra ett hem så funktionellt som möjligt. Vilket blir en utmaning när det är snetak. Men jag har redan hittat små lösningar som jag tror kommer funka. Senar tänkte jag visa lite mer ingående vilka möbler jag redan har, och vilka köks saker jag redan har införskaffat mig.....

inväntar en resa

 
Jag har alltid premurerat på tidningen reteo. Men nu så har jag hittat en till favorit tidning. Den heter antik världen. Oftast när man hör ordet antikt så är det första man tänker på riktigt gammla saker. Saker från kanske 1800 talet. Det är helt rätt det med. Men reteo är precis lika mycket antikt som det som prydde hemmen på 1800 talet.  
 
 
 
jag satt och bläddrade i tidningen en stund. min dröm har alltid varit att äga min elderdes egen Rörstrand servis. men en students plånbok tillåter inte detta en. men jag har i alla fall bestämt mig för att göra ett besök på Rörstrands museet i Linköping. det lär nog bli i slutet av Agusti. när jag sluttat jobba och när jag har kommit i bättre form med lägenheten. 

sprang på en rödakorset butik

Jag och mamma sprang på en rödakorset butik.såklart så gjorde jag några inköp. En typisk 50 tals vatten kanna och en klassisk 60 tals kaffeburk. Priset för dessa två var 25 kr för allt, vilket är en otroligt liten summa. Anledningen till att jag väljer att handla på små butiker ute på landet är ganska enker. På landet så har dom inte riktigt förståt att sånthär är så eftertraktat. Jag var på ett loppis i kalmar. Där det var i precip samma burk,fast för 60 kr.

Nu är jag i full gång

Nu har resan startat och jag är otroligt förväntansfull. jag längtar otroligt tills den 1 Juli. då jag får börja skapa på riktigt. jag har sedan några veckor tillbaka, börjat samla på mig retro prylar. som snart kommer att få sin alderdes egna plats i lägenheten. jag skall lägga upp bilder på allting så snart som jag har komigt igång på riktigt.
I Måndags så hämtade Gabbi en underbar rullgardin i Nybro åt mig. Hon bor ju ändån där så hon kunde hjälpa mig med det.
__________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Jag hittade denna gardin på Blocket.se. jag blev kär direkt. detta är en typisk 70 tals gardin ofta hängde dem i köket. jag har ingen information om tillvärkare eller liknande. Det är en otroligt välbehållen gardin, som bara ligger hemma och väntar på att få komma upp.

Hej detta är ett test

Hej detta är ett test

TEST


RSS 2.0